Turnīra vēsture

Rīgas Tehniskās universitātes open 2015

Piektais starptautiskais šaha festivāls "Rīgas Tehniskās universitātes open 2015" jau otro gadu pēc kārtas norisinājās Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā no 10. līdz 16. augustam. Šajā gadā festivāla formātā tika ieviestas nelielas izmaiņas – festivāls ilga 7 dienas, lai to padarītu dalībniekiem pieejamāku gan no laika, gan izmaksu viedokļa, kā arī A turnīra apdomas laiks tika saīsināts uz 90 minūtēm + 30 sekundēm par katru izdarīto gājienu bez laika pievienošanas pēc 40. gājiena. Festivāla programma sastāvēja no 4 ELO turnīriem (A-D) un ātrspēles turnīra (E). Par A turnīra uzvarētāju kļuva Aleksejs Širovs (LAT), viņam sekoja armēnis Robert Hovhannisyan un Rinat Jumabayev (KAZ). Daudzi citi augsta līmeņa lielmeistari piedalījās festivālā, kā piemēram, Igor Kovalenko Daniel Fridman, Mykhaylo Oleksiyenko, Hrant Melkumyan, Mateusz Bartel, Daniel Narodity, Bartosz Socko un daudzi citi. Galvenajā turnīrā piedalījās 191 dalībnieks no 38 valstīm, kuru skaitā bija 35 lielmeistari un 74 šahisti ar citiem tituliem. Kopā festivālā piedalījās 400 šahisti.

Turnīra mājaslapu varat aplūkot šeit www.rtuopen.lv/2015

A turnīra rezultāti
B turnīra rezultati
C turnīra rezultati
D turnīra rezultāti
E turnīra rezultāti

Rīgas Tehniskās universitātes open 2014

Ceturtais starptautiskais šaha festivāls "Rīgas Tehniskās universitātes open" norisinājās jaunās telpās Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrāno 15. līdz 24. augustam. Turnīrs sastāvēja no 5 ELO turnīriem (A-E) un ātrspēles turnīra (F). Kopā visos turnīros piedalījās 400 dalībnieku, tika pārstāvētas 30 valstis. Lielmeistaru turnīrā uzvarēja GM Hrants Melkumjans (7,5 punkti no 9), kam sekoja GM Ričards Raports no Ungarijas, kurš arī ieguva 7,5 punktus, bet viņa papildrādītāji izrādījās zemāki, jāpiebilst, ka tie noskaidrojās turnīra pēdējās partijā, kura ilga vairāk kā 6 stundas. Trešo vietu izcīnīja GM Eduardo Bonelli Iturrizaga no Venecuēlas (7 punkti no 9). No Latvijas šahistiem labāko rezultātu sasniedza lielmeistars Igors Kovaļenko, kurš ar izcīnītiem sešiem punktiem ierindojās 18. vietā. Arī ar sešiem punktiem sacensības pabeidza lielmeistars Arturs Neikšāns (22. vieta) un starptautiskais meistars Oļegs Krivonosovs (26. vieta). Šajā turnīrā tika izcīnītas 9 IM un GM normas.

Turnīra mājaslapu varat aplūkot šeit www.rtuopen.lv/2014

A turnīra rezultāti
B turnīra rezultāti
C turnīra rezultāti
D turnīra rezultāti
E turnīra rezultāti
F turnīra rezultāti
 

Rīgas Tehniskās universitātes open 2013

Trešais starptautiskais šaha festivāls "Rīgas Tehniskās universitātes open" norisinājās Rīgas Tehniskās universitātes galvenajā ēkā no 5. līdz 11. augustam. Turnīrs sastāvēja no 3 ELO turnīriem (A-C) un ātrspēles turnīra (D). Kopā piedalījās 305 dalībnieki no 30 valstīm, kuri spēlēja vismaz vienā no trim turnīriem. Lielmeistaru turnīrā uzvarēja GM Bartošs Sočko (7 punkti no 9), kam sekoja GM Robins Van Kampens no Holandes, kurš arī ieguva 7 punktus, bet viņa papildrādītāji izrādījās zemāki. Trešo vietu izcīnīja IM Mikhails Antipovs no Krievijas (6 punkti no 9), kuram bija labākais Mini Buholca rādītājs no 11 spēlētājiem. Kopā GM normas izpildīja 4 spēlētāji, bet IM normas - 8.

Results of the tournament A
Results of the tournament B
Results of the tournament C

 

Rīgas Tehniskās universitātes open 2012  

Rīgas Tehniskās universitātes šaha festivāls 2012 norisinājās Rīgas Tehniskās universitātes galvenajā ēkā no 6. līdz 12. augustam. Lielmeistaru turnīrs pulcēja 150 šahistus no 25 valstīm, ieskaitot 23 lielmeistarus un 36 starptautiskos meistarus. Zināmākie šahisti, kas piedalījās sacensībās bija lielmeistari Daniels Fridmans, Jaan Elvests, iepriekšējā turnīra uzvarētājs, Alberto David. Savukārt, Latvijas pirmais numurs Aleksejs Širovs piedalījās ātrspēles turnīrā. Šajā gadā turnīrā uzvarēja slovāku lielmeistars Jans Markošs (attēlā pa labi). Markošs deviņās partijās izcīnīja sešas uzvaras, bet trīs partijas noslēdza neizšķirti. Ar izcīnītajiem 7,5 punktiem viņš ierindojās nedalītā pirmajā vietā par puspunktu apsteidzot brazīlieti Aleksandru Fieru, vācieti Danielu Fridmanu un amerikāni Semjuelu Šenklendu. Piektajā vietā ar 6,5 punktiem, pateicoties labākajiem papildrādītājiem, ierindojās igauņu lielmeistars Jans Elvests, kuram sekoja igaunis Kaido Kulaots. Labāko no sievietēm bija Vācijas pārstāve Judīte Fuchs.

A turnīra rezultāti
B turnīra rezultāti

Rīgas Tehniskās universitātes open 2011

Pirmais starptautiskais šaha festivāls norisinājās Rīgas Tehniskās universitātes galvenajā ēkā Kaļķu ielā 1 pašā Vecrīgas sirdī no 9. līdz 14. augustam. Festivāla ietvaros norisinājās divi ELO turnīri un viens ātrspēles turnīrs. Festivālā piedalījās 166 dalībnieki no 19 valstīm. Galvenajā jeb lielmeistaru turnīrā ar 7,5 punktiem 9 partijās uzvaru izcīnīja pirmais numurs pēc reitinga, lielmeistars Alberto Davids no Luksemburgas (attēlā pa labi). Otrajā vietā ierindojās ASV pārstāvošais igaunis lielmeistars Jans Elvests , kurš  izcīnija 7 punktus. Trešo vietu izcīnija labākais mājinieks starptautiskais meistars Vladimirs Svešņikovs, kuram ar izcīnītajiem 6,5 punktiem tikai nedaudz pietrūka līdz lielmeistara normai. Desmitniekā iekļuva vēl vairāki latvieši: 7. vietā GM Ilmārs Starostīts, astotais NM Matīss Mustaps, kas izpildīja savu otro starptautiskā meistara normu, bet 10. vietā ierindojās turnīra organizators FM Egons Lavendelis (visi izcīnija 6 punktus). Labākās dāmas titulu ieguva Polijas pārstāve WIM Toma Katrzyna.  

A turnīra rezultāti
B turnīra rezultāti

 
Latvian