Aicinājums

Dārgie šahisti,

Vēlamies uzaicināt Jūs piedalīties 2016. gada “Rīgas Tehniskās universitātes openā”, kas norisināsies no 8. līdz 14. augustam Starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”. Turnīra norise tiek izziņota vēlāk nekā ierasts, tomēr ceram, ka reģistrēsieties pēc iespējas ātrāk un palīdzēsiet mums noorganizēt vēl spēcīgāku un lielāku šaha festivālu nekā citus gadus.

Festivāla programmā iekļauti 5 turnīri, tai skaitā 4 ELO turnīri un 1 ātrspēles turnīrs. A turnīrs šogad par godu Mihaila Tāla 80. dzimšanas dienai ir nosaukts viņa vārdā un tajā būs iespējams izpildīt GM, IM, WGM un WIM normas. Pagājušajā gadā spēcīgākie šahisti galvenajā turnīrā bija Aleksejs Širovs, kurš uzvarēja turnīrā, Igors Kovaļenko, Daniels Fridmans, kā arī citi augstas klases lielmeistari: Mykhaylo Oleksiyenko, Hrant Melkumyan, Mateusz Bartel, Daniel Naroditsky, Bartosz Socko. A turnīrā piedalījās 191 dalībnieks no 38 valstīm, kuru skaitā bija 35 lielmeistari un 74 titulēti šahisti.

Šī gada festivāla plānotais balvu fonds ir 18600 EUR un A turnīra 1.vietas balva ir paredzēta 2300 EUR apmērā. Tā kā festivāla programmā paredzēti 5 turnīri, tad jebkurš šahists var atrast turnīru, kas atbilstu viņa līmenim un laika iespējām. A turnīrs būs 7 dienas garš, tikpat garš būs arī B turnīrs, kurš nosaukts “Baltic Law Offices” vārdā par godu mūsu jaunajiem atbalstītājiem, un tajā var piedalīties šahisti ar ELO reitingu līdz 2299 un Latvijas reitingu līdz 2399. Savukārt C (ELO līdz 2199 un Latvijas reitings līdz 2299) un D turnīri (ELO līdz 1799 un Latvijas reitings līdz 1899) būs 4 dienas gari (nedēļas nogalē jeb no ceturtdienas līdz svētdienai), bet E turnīrs būs ātrspēles turnīrs svētdienas vakarā. Pieteikumi ELO turnīriem jāiesniedz līdz 18. jūlijam.

Latvijas šahistus varam iepriecināt ar to, ka spēlētājiem, kuri pārstāv Latvijas Šaha federāciju tiek piešķirta atlaide 35% apmērā. Savukārt, Latvijas Šaha federācijas pārstāvjiem, kuri ir FM, WFM, jaunieši līdz 18 gadu vecumam vai seniori vecāki par 65 gadiem, tiek piešķirta atlaide 50% apmērā.

 

 

 

Latviešu
Subscribe to RTU Open RSS